Information on English language content on this websiteNaar eer en geweten

My apologies, but this blogpost is only available in Dutch as most or all of the information I link to is also only available in Dutch. In most cases I will make blogs available both in Dutch and English.

However, all the other pages on my website are available in English. Should you have any queries, please do not hesitate to contact me.

Naar eer en geweten

Prachtig stuk van Ewoud Sanders onder de kop “Zo nutteloos als de bankierseed” in zijn rubriek Woordhoek in het NRC Handelsblad van maandag 26 augustus. Waarin hij schrijft dat meer bankpersoneel de bankierseed, welke sinds 1 januari 2013 al door bestuurders en commissarissen van financiële ondernemingen wordt afgelegd, zal gaan afleggen.

Hij maakt in het stuk de opmerking dat hij zich “nogal opgelaten zou voelen als ik in het openbaar moest zweren of beloven dat ik mijn functie integer en zorgvuldig ga beoefenen.” De reden dat hij zich nogal opgelaten zou voelen? Dat het zweren of beloven dat hij zijn functie integer en zorgvuldig zal beoefenen hem voor alle beroepen zo vanzelfsprekend lijkt dat je daar God Almachtig niet speciaal voor hoeft aan te roepen. Bovendien vindt hij dat als je zegt dat je zweert of belooft dat je het belang van de klant centraal zal stellen, je indirect lijkt te zeggen dat je dat tot dan toe, voordat je de eed of belofte aflegde, niet deed.

Ik ben het geheel met hem eens, maar toch heb ik mij wel laten beëdigen. Omdat ik als vertaler bepaalde door mij vertaalde documenten, bijvoorbeeld vertalingen van diploma’s en huwelijksakten, van mijn stempel, paraaf en handtekening moet kunnen voorzien ten behoeve van de instantie waarvoor de vertaling bestemd is. Zodat de vertaling door de betreffende instantie als wettig zal worden geaccepteerd en het verzoek van de klant door deze instantie in behandeling wordt genomen.

Wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan vrijblijvend contact op, u ontvangt binnen drie werkdagen een reactie.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.