Kiki van Gurp

Kiki van Gurp – Beëdigd vertaler Engels-Nederlands en
Nederlands-Engels

Wie is Kiki van Gurp?

Waar en hoe het begon

Halverwege de zestiger jaren ben ik in Den Helder, in de kop van Noord-Holland, geboren als dochter van een marine-officier en een verpleegkundige. Zo’n tien jaar later zijn wij als gezin naar Engeland verhuisd, waar ik ongeveer vijf-en-een-half jaar in de omgeving van Portsmouth in Hampshire (eerst in Southwick en daarna in Purbrook) heb gewoond en waar ik vanaf de dag na aankomst naar school ben geweest. Eerst van 1976 – 1978 op de Convent of the Cross en daarna  van 1978 – 1981 op Oaklands, beide te Waterlooville.

Hoe het verder ging

In 1981 verhuisde ik terug naar Nederland, waar ik in Wassenaar mijn middelbare schoolopleiding vervolgde aan het Adelbert College. Om daarna van 1985 – 1990 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag de opleiding tekenen en schilderen te volgen. Een aantal jaar combineerde ik het beeldend kunstenaarschap met allerlei parttime banen, maar behalve de beeldende kunst bleef ik ook geïnteresseerd in de Engelse taal en in hetgeen zich aan de overkant van het water afspeelde, waardoor ik eind negentiger jaren een opleiding tot vertaler Engels ging volgen.

Die opleiding volgde ik in deeltijd terwijl ik als secretaresse werkte; eerst als juridisch secretaresse bij verscheidene advocatenkantoren en vervolgens als secretaresse en later redacteur bij een grote uitgever. Na het voltooien van mijn vertaalopleiding ben ik bij de Rechtbank Den Haag beëdigd als vertaler Engels en Nederlands. Vervolgens heb ik van 2007-2008 bij Chris Odijk te Amsterdam de cursus Juridisch Vertalen Nederlands-Engels/ Engels-Nederlands gevolgd. Vanaf 2006 werk ik als freelance vertaler Engels-Nederlands en redacteur en vertaal ik zowel juridische als algemene teksten in opdracht van zowel bedrijven als particulieren.

Wilt u meer informatie of een offerte? Neemt u dan vrijblijvend contact op per e-mail en ik reageer binnen drie werkdagen op uw verzoek.


Terug naar boven

Lid van het NGTV (Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers)

Logo NGTV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.